Met de huidige economische situatie zit budgetbouwen in de lift. Veel potentiele bouwers, met een “beperkt” budget, zien hun bouwdroom in rook opgaan. Daarentegen is het perfect mogelijk een woning te realiseren voor een reëel beschikbaar budget, maar moeten we het slimmer aanpakken. Het traditioneel reguliere stappenplan van -Architect-Vergunningstraject-Aannemer- moet hierbij veranderen. Het stappenplan  -Aannemer-Architect-Vergunningstraject-, met budgetbeheersing aan voorkant, is de weg naar Uw droomwoning.

Budget bouwen is  ‘budgetbeheersing’.

Voor welke bouwstijl u ook kiest, centraal staat de keuze voor budgetvriendelijk bouwen, zodat u nooit voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.
Hoe werkt het stappenplan?

ORIENTATIE
U zinspeelt met de gedachte, uw droomwoning te (laten) bouwen op een kavel welke u op het oog heeft of al heeft aangekocht. Al in deze oriënterende fase is het slim om bij ons binnen te lopen om eens samen te sparren over de wensen van Uw woning en financiële impact die Uw droomwoning bouwen met zich meebrengt.

ONTWERP
Nadat U de knoop heeft doorgehakt om Uw droomwoning te realiseren, begint de ontwerpfase. Samen met één van onze samenwerkende Architecten bespreken we al Uw moodboards en andere inspiratiebronnen, zodat wij aan de slag kunnen met Uw ontwerp.
De architect onderzoekt wat mogelijk is binnen het bestemmingsplan en welstandsnormen van de gemeente. Vervolgens ontvangt u de eerste schetsen van wat Uw droomwoning zou kunnen worden. Zodra U akkoord bent het voorstel van Uw droomwoning, zullen wij het ontwerp doorrekenen, zodat U in de ontwerpfase al weet dat Uw bouwplannen haalbaar zijn binnen Uw budget.

VERGUNNING
Na de fase van oriëntatie, ontwerp en budgetbeheersing, worden de bouwplannen omgezet naar technische tekeningen en noodzakelijke berekeningen, om vervolgens de bouwaanvraag in te dienen bij Uw gemeente. Zodra de omgevingsvergunning is verleent, maakt de architect werktekeningen en kan de fase van “werkelijk realiseren” beginnen.

BOUWEN
Dit is de fase waarin het echte werk plaatsvind. Stap voor stap ziet u Uw woning opgebouwd worden.

Om al Uw wensen en disciplines goed op elkaar af te stemmen, worden tijdens dit bouwproces met regelmaat werkbesprekingen belegd. Het kan ook best zijn dat U tijdens het bouwproces nog iets wilt wijzigen of extra toevoegen. Het is in het bouwproces essentieel deze eventuele wijzigingen tijdig te bespreken, zodat de voor U belangrijke wensen of aanpassingen nog tijdens de uitvoering kunnen worden meegenomen.

Teneinde wordt Uw woning officieel aan U overgedragen middels een oplevering/sleuteloverdracht. Hiermee is het realiseren van Uw (budget)droomwoning een feit geworden.